Відновлення України вимагатиме міцної співпраці уряду з приватним сектором - Марченко

Відновлення України вимагатиме міцної співпраці уряду з приватним сектором - Марченко

Укрінформ
Швидке відновлення України значним чином залежить від того, як швидко буде розвиватися приватний сектор, а для цього необхідні значні іноземні інвестиції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну, за підсумками Форуму партнерства США - України у Торговій палаті Сполучених Штатів Америки.

Обговорення у межах Форуму були присвячені стимулюванню інвестицій, розкриттю ринкового потенціалу в Україні та побудові сталого майбутнього.

“Успіх зусиль з відновлення вимагатиме міцної та тривалої співпраці уряду України з приватним сектором. Я переконаний, що масштабні інвестиції стануть одним з головних компонентів відновлення, основою "Плану Маршалла" для України. А наші партнери, своєю чергою, можуть запропонувати бізнесу страхування інвестицій від воєнних ризиків”, — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Читайте також: Відновлення України стане одним із найбільших інвестпроєктів в історії Європи - Шмигаль

Він наголосив, що швидке відновлення України значним чином залежить від того, як швидко буде розвиватися приватний сектор, а для цього необхідні значні іноземні інвестиції.

Марченко закликав іноземний бізнес інвестувати в Україну і запевнив у готовності українського уряду співпрацювати: “Ми розуміємо, що маємо запропонувати інвесторам сприятливі умови, при яких приватний сектор буде почувати себе впевнено та у безпеці, над чим уряд вже активно працює”.

Читайте також: Марченко обговорив із МВФ виконання Україною умов нової програми

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів України Сергій Марченко спільно з керуючим директором Міжнародної фінансової корпорації Махтарем Діопом обговорили розширення державно-приватного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-