США активно підтримують відновлення України, яке розпочнеться вже цього року – Шмигаль

США активно підтримують відновлення України, яке розпочнеться вже цього року – Шмигаль

Укрінформ
Відновлення України розпочнеться вже цього року, і США активно підтримують Київ на цьому шляху.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, коментуючи результати зустрічі з заступником радника президента США з нацбезпеки у питаннях міжнародної економіки, співголовою Координаційної платформи донорів України Майком Пайлом, передає Укрінформ.

"...Обговорили ключові питання відбудови. Вже визначено п'ять пріоритетів швидкого відновлення на цей рік: відбудова енергетики, гуманітарне розмінування, відновлення житла, критична і соціальна інфраструктура, розвиток приватного сектору. На ці напрями цього року потребуємо $14 млрд. США вже оголосили про виділення $1,5 млрд, аби підтримати урядовий план швидкого відновлення України", – зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр переконаний, що платформа донорів — наш "фінансовий Рамштайн" — забезпечить ефективну координацію зусиль із відновлення та відбудови нашої країни.

Читайте також: Відновлення України вимагатиме міцної співпраці уряду з приватним сектором - Марченко

Як повідомлялося, раніше на полях Spring Meetings у Вашингтоні Шмигаль провів зустріч із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Сторони обговорили реалізацію реформ та подальший рух до відновлення і розвитку.

Прем’єр-міністр додав, що завдяки МВФ та країнам G7 Україна отримає доступ до 115 млрд дол. довгострокової підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-