Україна після майже 10-річної перерви повертається на Biennale Architettura

Україна після майже 10-річної перерви повертається на Biennale Architettura

Укрінформ
Україна візьме участь у найбільшій архітектурній виставці світу, яка проводиться кожні 2 роки у Венеції, – Biennale Architettura 2023, де презентує проєкт Before the Future.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Відбудова України – це не тільки про повоєнне відновлення зруйнованого, але й про нові можливості для архітектурних рішень та загалом переосмислення образу сучасного українського міста чи села. Biennale Architettura — це майданчик, де ми можемо показати наш архітектурний потенціал та нашу візію як для України, так і для всього світу», - зазначив міністр.

Передбачається, що на виставці презентують український проєкт Before the Future. Комісаром українського павільйону виступить голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів. Захід розпочне свою роботу 20 травня та триватиме до 26 листопада.

«Запрошуємо українських архітекторів взяти участь у Biennale. Адже сучасна українська архітектурна думка, попри війну, рухається спільно зі світовим контекстом і має що запропонувати міжнародній спільноті», - додав Кубраков.

Читайте також: На конференції в Італії 26 квітня презентують план відбудови України

Архітектори, які готові стати учасниками публічної програми павільйону України, можуть вже надсилати свої пропозиції на адресу: dart@tourism.gov.ua.

Як повідомлялось, Biennale Architettura – міжнародна виставка архітектури, яка проводиться кожні 2 роки у Венеції. Її головна мета – продемонструвати архітектурні рішення, які б давали відповіді на сучасні соціальні, технологічні та культурні виклики.

Україна повертається на виставку після майже 10-річної відсутності — востаннє наша держава була представлена на Biennale Architettura у 2014 році.

Фото: Олександр Кубраков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-