ЄС може допомогти Україні впровадити дві Водневі долини на Закарпатті та Одещині

ЄС може допомогти Україні впровадити дві Водневі долини на Закарпатті та Одещині

Укрінформ
Європейський Союз розглядає можливість фінансової підтримки України щодо впровадження двох Водневих долин в Закарпатській та Одеській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГС «Українська Воднева Рада».

«Перші дві транскордонні Водневі долини в Україні отримають можливу фінансову підтримку для досліджень виробництва зеленого водню в Закарпатській та Одеській областях. Долини мають потенціал встановити потужність 2,5 ГВт електролізера та виробляти 220000 тонн водню на рік», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна і Німеччина посилюють співпрацю для «зеленого» відновлення

Зазначається, що постачання водню планується здійснюватися через газопровід відповідно до планів розвитку європейської водневої інфраструктури. Проєкт будуть реалізовані поетапно з можливим початком виробництва у 2027 році.

«Отримання фінансової підтримки від Європейського Союзу допоможе Україні прискорити перехід до відновлюваної енергетики та зменшити викиди вуглекислого газу, що своєю чергою сприятиме економічному відновленню країни. Крім того, це також зміцнить енергетичну безпеку та стабільність Європи», – додали асоціації.

Читайте також: Україна має потенціал для виробництва та експорту водню

Як повідомлялося, 4 квітня Україна і Німеччина підписали заяву про розширення енергетичного партнерства для “зеленого” відновлення та відбудови української енергетики.

Читайте також: Україна та Німеччина підписали два документи про співпрацю у сфері енергетики

Сторони домовилися про розширення партнерства за такими напрямками, як відновлення енергетичної інфраструктури, сприяння підвищенню стабільної стійкості енергетичного сектору та розширеному використанню відновлюваних джерел енергії, включаючи вітер, сонце, біомасу, гідроенергію та "зелений" водень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-