Пілотний проєкт із комплексної відбудови розпочнуть у п'яти звільнених областях — Шмигаль

Пілотний проєкт із комплексної відбудови розпочнуть у п'яти звільнених областях — Шмигаль

Укрінформ
Уряд визначив дати й перші проєкти комплексної відбудови за новим законодавством на звільнених територіях, у населених пунктах п'яти областей розпочнеться відновлення за принципом build back better.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

“Готуємо старт пілотних проєктів із комплексного відновлення населених пунктів на деокупованих територіях. На виконання завдання Президента провели нараду з міністерствами й Державним агентством відновлення. Визначили дати й перші проєкти комплексної відбудови за новим законодавством на звільнених територіях”, - повідомив він.

За словами Шмигаля, на нараді обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення за принципом build back better.

“Ідеться не лише про відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури тощо. Усе відновлюватиметься з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик”, - пояснив Шмигаль.

Читайте також: В Україні вже відновили 13 тисяч інфраструктурних об'єктів у чотирьох областях

Також на нараді обговорили технічні питання щодо запуску механізмів компенсації за пошкоджене та зруйноване майно. Закон уже ухвалений та підписаний Президентом Володимиром Зеленським. “Найближчим часом цей інструмент повинен запрацювати”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, станом на березень в Україні зареєстрували 348 413 заяв від громадян на компенсацію за пошкоджене та зруйноване внаслідок російської агресії житло.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-