Шмигаль провів нараду з очільниками чотирьох областей щодо пріоритетів у відбудові

Шмигаль провів нараду з очільниками чотирьох областей щодо пріоритетів у відбудові

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів нараду щодо швидкого відновлення з головами Запорізької, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Наші пріоритети у відновленні чіткі: житло, енергетика, гуманітарне розмінування, критична інфраструктура, підтримка бізнесу. Громади зараз мають активно наповнювати реєстр зруйнованого майна. Закон про компенсаційні механізми вже підписаний Президентом України. Наголосив також на необхідності прискорити відновлення енергетичної інфраструктури й уже зараз розпочинати підготовку до наступного опалювального сезону", - йдеться у дописі Прем'єр-міністра.

Шмигаль зазначив, що наразі схвалено план заходів щодо гуманітарного розмінування в дев'яти регіонах. Триває робота зі збільшення спроможностей для розмінування, щоб максимально очистити сільгоспземлі та дати можливість фермерам вирощувати врожай.

Читайте також: Шмигаль - про $411 мільярдів на відновлення: Це без урахування руйнувань на окупованих територіях

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з початку повномасштабного військового вторгнення рф співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій загалом знешкодили 334 986 вибухонебезпечних предметів.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-