Після війни Україна буде найбільшим у світі будівельним майданчиком — бізнес-омбудсмен

Після війни Україна буде найбільшим у світі будівельним майданчиком — бізнес-омбудсмен

Укрінформ
Після закінчення війни Україна буде найбільшим у світі будівельним майданчиком.

Про це повідомив в інтерв’ю Укрінформу бізнес-омбудсмен Роман Ващук.

“Я думаю, що після закінчення бойових дій Україна буде найбільшим будівельним майданчиком не лише Європи, а й світу. Навіть тепер, якщо ви є постачальником вікон, дверей, обладнання для заправок, то вже маєте значний попит в Україні. Тобто цей процес уже потихеньку почався, але після закінчення бойових дій він переключиться на значно інший рівень і швидкість”, - сказав він, відповідаючи на запитання, чи готовий іноземний бізнес вкладатися по-крупному в Україну.

За словами бізнес-омбудсмена, після повномасштабного російського вторгнення Україна зазвучала на весь світ, а витривалість і креативність українців стали загальновідомими. Тому після війни, з одного боку, будуть руїни, але, з іншого боку, — бажання докластися до цієї справи у багатьох країнах.

Читайте також: Роман Ващук, бізнес-омбудсмен

Ващук вважає, що цю зацікавленість треба підтримувати і заохочувати.

На запитання, чи потрібні особливі умови для заохочення інвестицій, він відповів: “Просто не треба перешкоджати. Потрібна правильно діюча адміністративна машина, яка не викидає несподіваних драконівських рішень. Мені часто мої колеги кажуть: якби в Україні просто виконувалися українські закони, то життя для всіх було б набагато простішим”.

Як повідомлялося, раніше в інтерв’ю Укрінформу виконавчий директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій Сергій Цівкач повідомив, що Україна має портфель нових інвестиційних проєктів на понад $1,3 мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-