В ОП обговорили з урядовим уповноваженим Чехії проєкти відбудови Дніпропетровщини

В ОП обговорили з урядовим уповноваженим Чехії проєкти відбудови Дніпропетровщини

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква обговорив із урядовим уповноваженим Чеської Республіки з питань відновлення України Томашем Копечним можливості реалізації конкретних проєктів відбудови на території Дніпропетровської області.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ. 

Як зазначається, головною темою зустрічі стало залучення чеських партнерів до відбудови України, зокрема у сфері енергетики, медицини та транспортної інфраструктури.

«Приємно, що в питанні відновлення та економічної відбудови ми користуємося потужною підтримкою з боку Чехії», – зауважив Жовква.

Представник ОП відзначив високий рівень підтримки України з боку Чехії в питаннях європейської і євроатлантичної інтеграції. Також наголосив на вагомому внеску Чехії у зміцнення обороноздатності України.

Жовква додав, що Україна розраховує отримати рішення щодо початку переговорів про вступ до Європейського Союзу вже цього року, та відзначив важливість досягнення практичних результатів Вільнюського саміту НАТО в контексті просування євроатлантичних прагнень України.

Читайте також: «Новий європейський Баухаус»: Єврокомісія започатковує програму для відбудови України

Чеська сторона висловила готовність сприяти залученню інших партнерів до відбудови України та реалізації нових проєктів.

Як повідомлялося, Чехія взяла під патронат Дніпропетровську область. На початку лютого делегація чеського МЗС та керівництво регіону обговорили поглиблення партнерства і подальші інвестиції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-