Міністерство відновлення і Енергетичне Співтовариство домовились про співпрацю

Міністерство відновлення і Енергетичне Співтовариство домовились про співпрацю

Фото
Укрінформ
Міністерство відновлення і Енергетичне Співтовариство підписали меморандум про співробітництво. Документ передбачає координацію допомоги у відновленні критичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок воєнних дій.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Терористичні атаки росіян на українську енергетичну інфраструктуру тільки міцніше об’єднали прогресивний світ навколо нашої держави. Наш спільний з Енергетичним Співтовариством пріоритет – це якнайшвидше відновлення об’єктів критичної інфраструктури та робота над мінімізацією шкоди від російських атак. Розраховуємо, що укладений меморандум дозволить розширити нашу співпрацю та зробити її значно ефективнішою», - зазначив Кубраков.

Меморандум передбачає, що Енергетичне Співтовариство допомагатиме з координацією донорів, зокрема держав, бізнесу, галузевих асоціацій, які готові допомогти Україні у відновленні.

Секретаріат організації співпрацюватиме з Міністерством відновлення щодо використання коштів Фонду енергетичної підтримки України для закупівлі обладнання, послуг або палива, необхідних для стабільної роботи критичної інфраструктури.

Читайте також: Відбудова інфраструктури: Україна підписала меморандум з Енергетичним співтовариством

Як повідомлялось, у березні 2022 року Секретаріат створив Цільову групу з підтримки України, яка має на меті надання підтримки в забезпеченні функціонування енергетичної інфраструктури. За минулий рік організація вже скоординувала доставку Україні 50 партій критично важливого обладнання загальною вагою понад тисячу тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-