Відбудова інфраструктури: Україна підписала меморандум з Енергетичним співтовариством

Відбудова інфраструктури: Україна підписала меморандум з Енергетичним співтовариством

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Енергетичне співтовариство допоможе Україні у відбудові енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Енергетичне співтовариство, куди входить більшість країн Європи, допоможе Україні у відбудові енергетичного сектору. Відповідний меморандум підписали сьогодні під час зустрічі з делегацією секретаріату Енергоспівтовариства на чолі з Артуром Лорковським", - зазначив Шмигаль.

За його словами, йдеться про підтримку пріоритетних проєктів будівництва та реконструкції енергетичної інфраструктури України, а також підтримку відновлення об’єктів альтернативної енергетики. Крім того, меморандум передбачає співпрацю у напрямку підготовки судових позовів проти росії для стягнення компенсації за завдані збитки енергетичній інфраструктурі.

Читайте також: Для фінансування проєктів відбудови цьогоріч треба $17 мільярдів - Шмигаль

"Під час зустрічі ми також обговорили кроки для подальшої синхронізації енергосистем України та ЄС і збільшення спроможності експорту-імпорту електроенергії. Дякуємо за підтримку й солідарність. Разом відновимо та трансформуємо Україну в сучасну європейську державу", - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Ісландія допомагатиме Україні розвивати вітрову та гідроенергетику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-