Міністерство відновлення презентувало концепцію Команд підтримки реформ у громадах

Міністерство відновлення презентувало концепцію Команд підтримки реформ у громадах

Укрінформ
Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури презентувала послам та представникам дипломатичних відомств країн G7, Швейцарії, Швеції, Норвегії, Данії та Представництва ЄС в Україні проєкт «Територіальні команди підтримки реформ».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«Ефективне відновлення України потребує злагодженої співпраці центральної влади та місцевого самоврядування. Саме тому в рамках реформи децентралізації ми прагнемо створити інституційну основу для такої співпраці, а також допомогти громадам покращити власне управління та планування діяльності.

Пропоновані Команди підтримки реформи складатимуться з незалежних експертів, які мають значний досвід у впровадженні сучасних цифрових інструментів та проєктному менеджменті. Їх основне завдання — адаптувати роботу місцевого самоврядування до сучасних викликів та допомогти вийти на новий рівень в управлінні та плануванні своєї діяльності», — зазначив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він уточнив, що також команди підтримки реформ допомагатимуть підвищити потенціал громад у розробці стратегічних планів відновлення та розвитку, надаватимуть консультації щодо залучення інвестицій та реалізації проєктів відновлення, а також сприятимуть покращенню прозорості та відкритості місцевого самоврядування.

Читайте також: Кубраков пояснив, чим важливий для громад Реєстр пошкодженого та знищеного майна

«Ефективне відновлення України потребує злагодженої співпраці центральної влади та місцевого самоврядування. Саме тому в рамках реформи децентралізації ми прагнемо створити інституційну основу для такої співпраці, а також допомогти громадам покращити власне управління та планування діяльності», - додав міністр.

Під час зустрічі міністерство також презентувало плани щодо проєктів відновлення та напрацювання щодо ефективної системи управління відновленням. Вони враховуватимуть найкращі світові практики міського розвитку, зокрема потреби в енергоефективності, сучасних системах постачання, безпеці та інклюзивності.

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк зазначила, що нині стоїть завдання максимально забезпечити можливості для місцевого самоврядування, аби воно працювало в інтересах громад паралельно з військовими адміністраціями, які будуть здійснювати заходи правового режиму воєнного стану.

Фото: Міністерство інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-