Відновили дорогу та будинки: як відбудовують вулицю Вокзальну в Бучі

Відновили дорогу та будинки: як відбудовують вулицю Вокзальну в Бучі

Відео
Укрінформ
На вулиці Вокзальній у Бучі, де ЗСУ розбили колону російських військових, що намагалася прорватися до Києва, відремонтували дорожне покриття. Зараз тривають роботи над відновленням будинків, що зазнали пошкоджень внаслідок воєнних дій.

Про це йдеться в репортажі Укрінформу «Як у Бучі відбудовують вулицю Вокзальну, відому на весь світ».

Зазначається, що в кінці жовтня 2022 року місцева влада та міжнародні партнери домовились про старт будівництва нових будинків по вулиці Вокзальній та капітальний ремонт тих, які постраждали під час війни. Відбудова проводиться в рамках програми «Надія для Бучі».

«Ми дотримуємось умов, які озвучили партнери. Ми вже відремонтували на вулиці дорожнє покриття, також будуть відновлюватись узбіччя, зеленні насадження та комунікації. Це комплексне відновлення Вокзальної», - зазначив заступник міського голови Бучі Дмитро Чейчук.

Загалом у рамках програми партнерам уже вдалося реконструювати 18 об’єктів, серед яких школи, дитсадки, лікарні. Остаточне завершення відновлення Вокзальної планується до дня звільнення міста – 31 березня, але через масовані атаки та перебої зі світлом роботи можуть затягнутися.

Читайте також: Заступник глави МЗС обговорив із чеською делегацією відбудову Дніпропетровщини

Активна реалізація програми стала можливою шляхом поєднання фінансової підтримки фонду Говарда Г. Баффетта (HGBF) за сприяння Global Empowerment Mission, а також зусиль ГО «Якість Життя». Відновлення вулиці обійдеться в близько 200 млн грн.

Як повідомлялось, місто Буча поблизу Києва звільнили від російських окупаційних сил 31 березня 2022 року. Тоді фото вулиці Вокзальної облетіли всі світові ЗМІ. Вона відома тим, що тут точилися жорстокі бої, в ході яких ЗСУ знищили військову колону російської техніки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-