У Нідерландах зібрали понад €183 мільйони на допомогу для України

У Нідерландах зібрали понад €183 мільйони на допомогу для України

Укрінформ
У Нідерландах благодійна платформа Giro555 зібрала понад 183 мільйони євро на допомогу Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на AD.

Giro555 для України зібрала понад 183 мільйони євро. Через рік після російського вторгнення пожертви продовжують надходити”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на виручені кошти організації, що стоять за Giro555, надають постраждалим українцям, зокрема, житло та продовольчу допомогу.

Наразі витрачено 51 відсоток грошей. Це допомогло більш ніж 2,8 млн людей. В основному це стосується екстреної допомоги як в Україні, так і в сусідніх країнах, серед яких Румунія, Польща, Молдова.

Згідно з проміжним звітом, три чверті грошей було витрачено в самій Україні.

Читайте також: У Нідерландах чоловік перетворив порожній монастир на дім для українців

Допомога варіювалася від надання тимчасового житла, ліків, продуктів харчування, чистої питної води та гігієнічних наборів, медичної та психологічної допомоги.

Організації, які надають допомогу, звітують, що зробили все можливе, щоби підготувати українців до суворої зими, адже російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі призвели до тривалих відключень електроенергії. В результаті у людей регулярно не було електрики, води та опалення.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року у Нідерландах за три дні благодійна платформа Giro555 зібрала 9,8 мільйона євро на допомогу українцям, які постраждали від російської агресії.

Фото з сайту clarusapex.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-