Нідерланди за три дні зібрали для України майже €10 мільйонів допомоги

Нідерланди за три дні зібрали для України майже €10 мільйонів допомоги

Укрінформ
У Нідерландах за три дні благодійна платформа Giro555 отримала 9,8 мільйона євро на допомогу українцям, які постраждали від російської агресії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Giro555.

“Протягом останніх трьох днів нідерландці пожертвували Giro555 на кампанію “Разом за Україну" 9,8 мільйона євро”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на виручені кошти організації, що стоять за Giro555, надають постраждалим українцям невідкладну допомогу, зокрема, житло, медичну допомогу.

“Дуже тішить, що Нідерланди так сильно співчувають. Завдяки цим коштам ми можемо надати важливу допомогу. При цьому усвідомлюємо, що надавати допомогу доведеться ще дуже довго. Тому ми хочемо наголосити, що всі пожертвування досі дуже вітаються”, - наголосила голова Giro555 Кес Зевенберген.

А ще зазначила, що велике значення має і психологічна допомога.

Вона також підкреслила, що допомога, яку надають організації, згуртовані навколо Giro555, у розпалі. Наприклад, Cordaid роздає їжу на кордоні, Фонд біженців організовує автобуси для перевезення людей до Польщі, Червоний Хрест в Україні створив пункти допомоги та притулки в школах поблизу кордону з Польщею.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-