Завдяки Артемсолі зібрали вже ₴14 мільйонів на дрони-камікадзе для українських розвідників

Завдяки Артемсолі зібрали вже ₴14 мільйонів на дрони-камікадзе для українських розвідників

Укрінформ
Завдяки ДП «Артемсіль» та випущеної спецпартії солі зібрали вже 14 мільйонів гривень на дрони-камікадзе для українських розвідників.

Про це у Телеграмі повідомила платформа UNITED24, передає Укрінформ.

«Продано 30 000 пачок «Артемсолі» зі спеціальної партії на підтримку ГУР! Це означає, що майже 14 млн грн зібрано на дрони-камікадзе для українських розвідників», - йдеться у повідомленні.

За словами командира спецпідрозділу «Крила» ГУР МО на позивний «Волонтер», цей дрон-камікадзе FPV (First Person View) сьогодні став революційним засобом ведення бою.

«Такі дрони використовуються буквально як снайперська зброя з відстані до восьми кілометрів. Встановлені камери та сучасні засоби зв’язку дозволяють оператору керувати літальним апаратом у режимі реального часу, залишаючись при цьому на безпечній відстані. Завдяки спеціальній партії «Артемсолі» ми зможемо укомплектувати дронами FPV нове ударне угруповання, яке найближчим часом стане на захист нашої країни по всій лінії фронту», - пояснив військовий.

Раніше повідомлялося, що до річниці повномасштабного вторгнення ДП «Артемсіль» та фандрейзингова платформа UNITED24 випустили спеціальну партію солі - «Міць. Українська кам’яна», видобутої в Соледарі, щоб підтримати Головне управління розвідки Міністерства оборони України - сформувати флотилію дронів-камікадзе.

Ця сіль «Міць. Українська кам’яна» розфасована у пачки по 200 грамів. Всього партія складається зі 100 000 пачок, адже вдалося знайти 20 тонн солі, видобутої в шахтах Соледара. Вартість однієї пачки солі 500 грн, з цієї суми 465 грн з кожної - направляють на формування флотилії дронів-камікадзе. Тобто направляють увесь прибуток з кожної пачки, тому що один дрон коштує 700 $.

Читайте також: На продажі сувенірів з підбитого російського танка зібрали мільйон гривень для ЗСУ

Сіль у спеціальній упаковці «Міць. Українська кам’яна» доступна у магазинах мережі «Сільпо» та онлайн на ROZETKA.

ДП «Артемсіль» - до 24 лютого 2022 року найбільший виробник кухонної солі в Центральній і Східній Європі, підприємство засноване в 1881 році, за рік виробляло понад 1 млн т солі та відвантажувало свою продукцію до 15 країн світу.

Читайте також: Американський мільярдер передасть $3,25 мільйона на «швидкі» для України – Reuters

Через російські обстріли в шахтах міста Соледар припинили видобуток солі у квітні 2022 року, і це сталося вперше з часів Другої світової війни. Цехи підприємства «Артемсіль» згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані, а понад 2500 людей, чиє життя було нерозривно пов’язане з містом на Донеччині, залишили свій дім. Частину запасів солі вдалося вивезти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-