На продажі сувенірів з підбитого російського танка зібрали мільйон гривень для ЗСУ

На продажі сувенірів з підбитого російського танка зібрали мільйон гривень для ЗСУ

Фото
Укрінформ
Волонтери зібрали 1 млн грн на підтримку війська на продажі сувенірів з підбитого російського танка

Вінницькі волонтери разом з американськими партнерами зібрали мільйон гривень з продажу сувенірів, виготовлених з підбитого російського танка. Про це у Фейсбуці повідомила волонтерка Діана Подолянчук, передає Укрінформ.

«Зібрали перший 1 000 000 гривень з продажу кілечок в США. Історія така. Українські захисники з американської зброї «Джавелін» підбили російський танк Т-80 БВМ, і наша команда з нього виготовила сувеніри», - написала Подолянчук.

За її словами, першу частину коштів, зароблених від продажу сувенірів, волонтери спрямують на допомогу Силам оборони України, під це вони вже створюють проєкт. Наступні ж надходження передадуть родинам, які постраждали від російської агресії.

російський танк Т-80 БВМ підбили бійці Спеціального підрозділу «Кракен» ГУР МО. Волонтери розібрали його на запчастини та виготовляють сувеніри на продаж, зокрема, у США.

Як повідомила Подолянчук кореспондентові Укрінформу, цей благодійний проєкт має назву DESTROY THE TANK.

«Мета проєкту - показати, як шматок металу, який приїхав, щоб знищувати Україну, переробляється та допомагає українському народові», - сказала волонтерка.

Також вийшов документальний фільм, який містить ще й інформаційну складову, позаяк покликаний поширювати інформацію про війну росії проти України задля залучення більшої кількості ресурсів та зброї від наших партнерів, щоб Україна якнайшвидше перемогла.

Читайте також: У Литві зібрали €14 мільйонів на радари для України

Проєкт реалізується за підтримки Збройних Сил та Головного управління розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, сума зібраних у Латвії під час благодійного концерту "Присвята Україні" коштів склала 385 000 євро.

Фото: Діана Подолянчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-