Американський мільярдер передасть $3,25 мільйона на «швидкі» для України – Reuters

Американський мільярдер передасть $3,25 мільйона на «швидкі» для України – Reuters

Укрінформ
Американський мільярдер та менеджер гедж-фонду Білл Акман пообіцяв виділити 3,25 мільйона доларів на придбання 15 автомобілів швидкої допомоги для України.

Про це йдеться у листі інвестора Вітні Тілсона, який входить до консультативної ради благодійної організації Акмана Pershing Square Foundation, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Сьогодні вранці я снідав зі своїм товаришем по коледжу Біллом Акманом, ознайомив його зі слайдами про мою місію «Швидка допомога для України», і одразу ж він погодився пожертвувати 3,25 мільйона доларів», — йдеться в електронному листі Тілсона на адресу його друзів і професійних контактів.

Як зазначається, Тілсон очолює зусилля із закупівлі автомобілів швидкої допомоги для України, якими керуватиме група гуманітарної допомоги MOAS (Migrant Offshore Aid Station), що базується на Мальті.

Пожертва Акмана покриє придбання 15 спецавтомобілів швидкої допомоги Toyota 4x4 Land Cruiser та витрати на їх експлуатацію на передовій.

Автомобіль Land Cruiser коштує близько 116 тисяч доларів. Його конструкція дає змогу медичному персоналу надавати допомогу пацієнтам стоячи.

Читайте також: Впливові міжнародні активісти закликають розширити допомогу Україні

За даними Forbes, статки Акмана, чий прадід емігрував до США з України, оцінюються в $3,5 мільярда. Акман та його дружина Нері Оксман пообіцяли віддати більшу частину статків на благодійність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-