Керівниця USAID звернулася до українців: Ви надихнули світ, ми будемо з вами до кінця

Керівниця USAID звернулася до українців: Ви надихнули світ, ми будемо з вами до кінця

Фото, відео
Укрінформ
Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер звернулася до українського народу, запевнивши що цивілізований світ підтримуватиме нашу країну до кінця.

Про це вона заявила під час візиту до Українського дому у Вашингтоні з нагоди перших роковин повномасштабного вторгнення рф, передає Укрінформ.

«З цієї дійсно сумної нагоди я хочу передати українському народові послання від американського народу. Ви не заслужили того, що вам заподіяли», - сказала керівниця USAID.

Відео: USAID

Вона зазначила, що українці займалися своїми справами, будували демократію, економіку, піклувалися про своїх дітей. Але росія нав’язала свою війну.

«Та водночас ви надихнули Сполучені Штати, ви надихнули світ», - зауважила Павер.

За її словами, американці у захваті від мужності українських людей, від успіхів у протистоянні цій жахливій агресії.

«І від імені президента Байдена дозвольте мені сказати, що ми будемо підтримувати вас стільки, скільки потрібно», - запевнила керівниця USAID.

Читайте також: USAID інвестувало близько $400 мільйонів українські системи теплопостачання

Як повідомляв Укрінформ, Саманта Павер працювала журналісткою і дипломатом, обіймала посаду постійного представника США при ООН за президентства Барака Обами. Вона завжди активно виступала на підтримку України.

Під час візиту до Києва минулого року керівниця USAID отримала від президента Зеленського орден княгині Ольги I ступеня. Крім того, вона стала «голосом» університету Каразіна у проєкті «Листівки з України».

Фото: Посольство України в США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-