Муніципалітети у всьому світі проводять акції на знак солідарності з Україною

Муніципалітети у всьому світі проводять акції на знак солідарності з Україною

Укрінформ
Муніципалітети у всьому світі 24 лютого проводять акції на знак солідарності з Україною.

 Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 24 лютого, рівно через рік після початку повномасштабного вторгнення росії, муніципалітети у всьому світі проводять акції на знак солідарності з Україною», - йдеться в повідомленні.

Так, у Кракові організували виставку робіт Івана Марчука, конференцію про співпрацю культурних середовищ, службу «Молитва за мир в Україні» в кафедральному соборі Вавельського Замку. А також підсвічують кольорами українського прапора міста Бернатка, телевежу і Таурон Арену. Крім того, у Кракові пройде марш «Разом за мир», наприкінці якого навпроти генконсульства росії запалять свічки за загиблих українців.

Читайте також: У Лондоні біля посольства рф активісти намалювали величезний прапор України

Крім того, у Брюсселі відкривається фреска-мурал на стіні госпіталя Сен-Пьєр, від якого Київ отримав найсучасніше обладнання для лікування військових.

У Парижі ввечері 23 лютого підсвітили кольорами українського стягу Ейфелеву вежу, а міська влада Парижа в свою чергу продемонструвала солідарність із народом України, вивісивши на фасаді мерії синьо-жовті прапори. Визначні архітектурні пам’ятки своїх міст підсвічуватимуть, зокрема, Берлін, Тампере, Рига.

У містах Берн, Тампере, Единбург проводять хвилини мовчання і молебні на знак солідарності з постраждалими українцями. Акції підтримки України організовують Гельсінкі, Дублін, Баку, Торонто, Єреван та ін. У місті Будапешт організували фотовиставку про війну. В Берліні відбуваються велика демонстрація, покази українських фільмів, виставки та дискусії на теми української культури, ЗМІ, науки та громадянського суспільства.

Читайте також: У Копенгагені сьогодні офіційно відкривається Ukraine House in Denmark

Окрім цього, у місті Лейпциг проходить цілий тиждень солідарності з Україною. З 20 до 27 лютого 2023 року заплановані виставки, світлові заходи, кінопокази, муніципальний акт вшанування пам’яті та дискусії, які запрошують громадян Лейпцига до участі.

У Ризі запланований благодійний концерт «За волю України!» з виступом відомих латвійських музикантів та збором пожертв на закупівлю енергозберігаючих приладів, які забезпечать джерелами світла українців. Також пройде майстер-клас з виготовлення свічок, які відправляться бійцям Збройних Сил України на передовій та мирному населенню України.

Читайте також: Будівлі ЄС підсвітили на знак пошани до стійкості українського народу

«Міська влада і особисто мер столиці Віталій Кличко дякують усім країнам і містам світу за підтримку, солідарність та допомогу, яку іноземні друзі надають Києву й Україні», - наголосили у КМДА.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють мирні міста й села, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-