У Лондоні біля посольства рф активісти намалювали величезний прапор України

У Лондоні біля посольства рф активісти намалювали величезний прапор України

Укрінформ
Група активістів «Led By Donkeys» вилила сотні літрів жовтої та синьої фарби на дорозі поблизу російського посольства в Лондоні в четвер, щоб створити величезний український прапор напередодні річниці вторгнення москви.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як зазначається, активісти групи зупинили рух транспорту на вулиці поблизу Гайд-парку в Кенсінгтоні. Після цього вони розлити понад 300 літрів фарби по дорозі за допомогою тачок і пензлів, щоб створити український прапор площею 500 квадратних метрів.

«Україна є незалежною державою і народом, який має повне право на самовизначення… Існування великого українського прапора біля посольства у Лондоні нагадає йому (путіну - ред.) про це», - йдеться в заяві групи.

Поліція Лондона повідомила, що трьох чоловіків і одну жінку затримали за підозрою у заподіянні шкоди та перешкоджанні руху по шосе.

Читайте також: Митець зі Швейцарії підсвітив будівлі у Львові до роковин повномасштабної війни

Активісти заявили, що використана фарба була екологічно чистою, нетоксичною та без розчинників. Вони додали, що фарба призначена для дорожніх робіт, швидко висихає і її можна відмити.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За даними Генштабу ЗСУ, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Фото: mylondon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-