Підбитий російський танк виставили перед посольством рф у Берліні

Підбитий російський танк виставили перед посольством рф у Берліні

Фото, відео
Укрінформ
У річницю початку повномасштабної війни росії проти України перед посольством країни-агресора в Німеччині з’явився підбитий російський танк Т-72.

Організували акцію Енно Ленце та Віланд Ґібель із музею Berlin Story Bunker, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця акція є знаком нашого протесту проти війни росії та має на меті висловити нашу солідарність з Україною… Цей розбитий танк перед посольством є символом падіння росії», - сказав Ленце.

«Ми хочемо виставити це сміття перед дверима терористів. Вони вбивали, грабували, переселили мільйони людей і продовжують це щодня. Бійня на фронті, ракети по школах, лікарнях, по притулку в театрі і по житлових кварталах - все це військові злочини. Танк стоїть тут як символ загибелі режиму, який піде в пекло. Так само, як розпався Третій Рейх. Той, хто скоює такі військові злочини, не виживе. путін - м'ясник. путін провалився. Україна – це Сталінград путіна», - сказав Ґібель. Він зауважив, що в цьому посольстві сидять військові злочинці, адже жоден не виступав проти війни.

Організатори, які обидва побували в Україні, профінансували проєкт, це майже шестизначна цифра.

«Ця презентація знищеного російського танка в Берліні є важливим політичним сигналом щодо теми військових злочинів росії в Україні, а також символом незламності духу українського народу в боротьбі за свою свободу», - сказав напередодні річниці нападу посол України Олексій Макеєв. За його словами, це дуже добре показує безглуздість війни, швидкоплинність людини і машини.

«росіяни прийшли до нас із танками, руйнували українські міста та вбивали мирне населення. Зараз Берлін показує, що відбувається з тими, хто зі зброєю йде "звільняти" Україну», - сказав дипломат.

Читайте також: путін зазнав поразки – Шольц

Танк, 3,46 м завширшки, 2,23 м заввишки та 6,90 м завдовжки, 9,53 м з гарматою, і вагою 44 т, стоятиме перед посольством протягом вихідних. Доставили його в німецьку столицю працівники Музею воєнної історії України.

Слід зауважити, що план притягнути підбитий танк до посольства рф був давно, але влада берлінського району Мітте не дозволяла цього зробити, організаторам акції навіть довелося вирішувати питання через суд.

Ідея виникла через те, що на деяких танках, які планували взяти Київ за лічені години, був відомий напис: «На Берлін». Тож «бажання» росіян здійснилося. Але є нюанс. Представлений танк Т-72 Б1 був знищений протитанковою міною в перші дні війни, 31 березня, в битві за Київ біля села Дмитрівка, що поблизу Бучі. Танк 37-а гвардійської мотострілецької бригади (Улан-Уде) брав активну участь у боях, про що свідчать серії кульових пробоїн від різнокаліберної зброї.

Енно Ленце відвідав Бучу ще на початку квітня 2022 року, в перші дні звільнення. Він ще неодноразово відвідував Україну, побував поруч із Запорізькою АЕС, у Харкові, Миколаєві та інших містах. Окрім іншого, він забезпечує журналістів і волонтерів шоломами, захисними жилетами, медичним обладнанням.

Торік, у цей день, 24 лютого, росія здійснила повномасштабне воєнне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-