У центрі Лондона частину вулиці перейменують на Kyiv Road

У центрі Лондона частину вулиці перейменують на Kyiv Road

Укрінформ
У Лондоні частину вулиці неподалік російського посольства перейменують на Kyiv Road до першої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Sky News.

Нову адресу отримає ділянка вулиці Bayswater Road, яка тягнеться від Palace Court до Ossington Street і пролягає неподалік російської дипустанови.

Голова Вестмінстерської ради Адам Хуг сказав, що прохання про перейменування надійшло від української громади і є відповідним жестом, щоб відзначити хоробрість країни.

«Це невелика ділянка дороги, але ми хочемо показати народу України, що їхня боротьба займає помітне місце в нашому місті», - наголосив він.

За даними мерії, нині в Лондоні проживає 16 тисяч українських біженців.

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко назвав перейменування «символом солідарності з українським народом і даниною його незламному духу перед обличчям агресії».

Читайте також: У британських посольствах по всьому світу зіграли Гімн України

Пізніше сьогодні там буде встановлено новий дорожній знак Kyiv Road, а Мармурова арка поблизу також буде підсвічена українськими кольорами.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого група активістів Led By Donkeys вилила сотні літрів жовтої та синьої фарби на дорозі поблизу російського посольства в Лондоні, щоб створити величезний український прапор напередодні річниці вторгнення москви.

Фото: The Lud, Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-