У Берліні планують акцію в роковини розв’язаної росією війни

У Берліні планують акцію в роковини розв’язаної росією війни

Укрінформ
У німецькій столиці до роковин повномасштабного російського вторгнення в Україну планується провести велику акцію протесту.

Організаторами виступають берлінський аналітичний центр Liberale Modrene і об’єднання українських організацій Vitsche, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Початок ходи запланований на 16.00 п'ятниці, 24 лютого, біля колишнього кафе «москва», яке планується перейменувати на «Київ», після чого учасники вирушать до посольства рф. Завершиться акція на площі біля Бранденбурзьких воріт. На кожному етапі акції виступатимуть відомі політики, активісти, митці. Очікується відеозвернення до учасників Президента України Володимира Зеленського.

Речниця Vitsche Кріста-Марія Лебе розраховує на тисячі учасників ходи. «Нас має бути багато», - закликала речниця.

Вона також наголосила на необхідності протистояти теоретикам змови, правим і лівим радикалам – всім, «хто не хоче зрозуміти природу цієї війни».

«Наш меседж: ми з Україною. Ми маємо допомогти, адже кожне вагання - це втрачені життя. Шлях до справедливого миру лежить через поразку росії», - сказав засновник Liberale Modrene Ральф Фюкс.

У Європі точиться війна на знищення, заявляють організатори ходи. Вони закликають німців підтримати надання Україні більше озброєння, адже саме це веде до миру. Страх перед путінськими погрозами лише грає на руку кремлівському диктатору та дає йому можливість вести ще більш жорстоку війну в Україні, яка, якщо не буде зупинена, може перекинутися на інші частини Європи, наголошують організатори.

Читайте також: У Сеулі відкриють фотовиставку «Рік стійкості» про війну в Україні

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють мирні міста й села, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-