Дуду зворушила його популярність в Україні

Дуду зворушила його популярність в Україні

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда “зворушений” тим, що українці вважають його найпопулярнішим іноземним політиком в Україні. Він вважає, що це є показником хорошого ставлення українців до всіх поляків.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу оприлюднив президент Польщі  Анджей Дуда.

“Це дуже приємно і зворушливо. Я дуже вдячний за цю велику доброзичливість. Я відчув її під час мого перебування у Львові, коли місцеві жителі біля Кафедрального собору підходили потиснути мені руку. Дякую за цю доброту з боку наших українських сусідів, але я просто роблю те, що повинен робити як президент Польщі, а також як людина і як сусід”,- зазначив Дуда. 

Читайте також: Дуда переконаний, що росія жахливим чином відчує на собі санкції

Він  підкреслив, що, підтримуючи Україну та українців, він діє в інтересах Польщі та поляків. 

“Це діяльність у наших спільних інтересах, і якщо це добре сприймається й оцінюється в Україні, то я за це дуже вдячний”, - наголосив він.

На його переконання,  значною мірою своїй популярності в Україні він завдячує позиції поляків, які активно підтримують українців.

Читайте також: Візит Байдена до Польщі є дуже важливим сигналом для України та НАТО - Дуда

“Українці сприймають мене просто як представника Польщі, як поляка, і ця оцінка мене, як президента Польщі, насправді є ставленням до поляків. Мене надзвичайно тішить, що українці мають добру думку про поляків, що між нами є ця дружба, яка прямує до братерства”, - сказав польський лідер. 

Згідно з опитуванням дослідницької агенції Інфо Сапієнс для Центру "Нова Європа", проведеного у грудні 2022 року, президент Польщі Анджей Дуда є найпопулярнішим іноземним політиком в Україні. До трійки лідерів за рейтингом довіри увійшли також президент США Джо Байден та президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Фото: Przemysław Keler, KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-