Візит Байдена до Польщі є дуже важливим сигналом для України та НАТО - Дуда

Візит Байдена до Польщі є дуже важливим сигналом для України та НАТО - Дуда

Укрінформ
Візит президента США Джо Байдена до Польщі 20-22 лютого є дуже важливим сигналом як для України, так і для країн східного флангу НАТО.

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив в інтерв’ю Укрінформу.

“Цей приїзд є великим жестом президента США як щодо України, так і щодо нас – східного флангу Північноатлантичного Альянсу. Президент Байден показує, що Америка відчуває відповідальність за безпеку нашої частини Європи. Своєю присутністю він також демонструє, що підтримує захисників України, а тому це дуже важливий момент”, - підкреслив Дуда.

Польський лідер зауважив, що глава Білого дому вдруге під час російського вторгнення в Україну відвідає Польщу, а отже перебуватиме неподалік кордону з Україною.

Він нагадав, що минулого разу, весною 2022 року, Байден відвідав Жешув і на власні очі побачив все, що відбувається неподалік польсько-українського кордону.

“Те, що він повертається до Польщі, дуже важливо. Я вірю, що це зміцнить нас ще більше в майбутньому”, - констатував президент РП.

Читайте також: Посол США розповів по деталі візиту Байдена до Польщі

Відповідаючи на запитання, чи цього разу Байден знову відвідає Жешув, Дуда зазначив, що не може розкривати деталі візиту. Водночас він запевнив, що президент США буде у Варшаві, де відбудеться офіційна частину візиту.

“Ми очікуємо також на зустріч президента Джо Байдена з лідерами країн Центральної Європи, так званої “Бухарестської дев’ятки”. Ми обговорюватимемо безпекову ситуацію в нашій частині Європи, і, звичайно, те, яким чином далі підтримувати Україну”, - наголосив він.

Як повідомлялося, під час візиту до Польщі 20-22 лютого Байден виголосить промову біля Королівського замку у центрі Варшави, проведе переговори з президентом РП Дудою, а також зустрінеться з лідерами “Бухарестської дев’ятки”.

Фото: Przemysław Keler, KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-