Дуда переконаний, що росія жахливим чином відчує на собі санкції

Дуда переконаний, що росія жахливим чином відчує на собі санкції

Укрінформ
росія “жахливим чином” відчує на собі економічні санкції, але їх результати будуть помітними лише згодом.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив президент Польщі Анджей Дуда заявив.

“Санкції в багатьох аспектах є ефективними, але їх результати буде видно лише через тривалий період часу. Я переконаний, що росія в економічному аспекті жахливим чином відчує на собі ці санкції, передусім у питанні доступу до передових західних технологій”, - наголосив польський лідер.

За його словами, росія володіє якісним обладнанням тільки тому, що воно імпортується з Німеччини, Франції, США, Японії та інших країн. Водночас, якщо цей імпорт заблоковано, то ремонт буде неможливий.

Читайте також: Гарантії безпеки з боку НАТО: Дуда назвав найважливішу тему у контексті України

“Країни, які хочуть допомогти росії, попри те, що росія є агресором і знищує інші країни, не мають таких технологій. Отже, це матиме величезний вплив на російську промисловість”,- наголосив президент РП.

Він підкреслив, що російські ресурси, особливо фінансові, мають бути заблоковані в усьому світі.

“Вони мають бути спрямовані на відшкодування для України, на відбудову країни. Безумовно, це був би сильний удар по росії і російських олігархах”,- констатував президент РП.

Дуда зауважив, що санкційна політика є ефективною тоді, коли долається опір різноманітних скептиків, які хочуть оминати або пом’якшувати санкції. Оскільки саме через обхід та прогалини у санкціях їхня дія знижується. Він підкреслив: якби система санкцій була щільною, то вони були б набагато ефективнішими, а росія відчула б їх набагато сильніше.

Читайте також: Візит Байдена до Польщі є дуже важливим сигналом для України та НАТО - Дуда

“Я переконаний, що у перспективі кількох років російська економіка жахливим чином відчує ці санкції. Вже сьогодні з'являється інформація про те, що росії доведеться скорочувати видобуток нафти і газу саме тому, що не вистачає високотехнологічного обладнання, яке необхідне для видобутку і транспортування”, - констатував польський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію з приводу річниці збройної агресії росії проти України, в якій закликав країни ЄС застосувати десятий пакет санкцій проти рф до кінця лютого цього року.

Єврокомісія та Рада ЄС наразі проводять активні консультації з метою запровадження десятого пакету санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-