Канада виділила понад $16 мільйонів на ряд проєктів в Україні

Канада виділила понад $16 мільйонів на ряд проєктів в Україні

Укрінформ
Канада виділяє більше 21 млн канадських дол. (понад 16 млн дол США) на втілення кількох проєктів із розмінування, покращення роботи правоохоронних органів та підтримку громадянського суспільства в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади.

“Канада робить внески на понад 21 млн дол. у проєкти, спрямовані на підвищення безпеки України, забезпечення підзвітності та проведення стабілізаційних заходів на тлі російської агресії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що канадську фінансову допомогу загалом отримають шість різноманітних проєктів. Найбільшу частину коштів (7,5 млн дол.) буде передано компанії Tetra Tech, яка навчає та забезпечує обладнанням українських саперів, а також підвищує поінформованість населення про мінну небезпеку.

Ще близько 5 млн дол. отримає Офіс спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства під час конфлікту. Ці кошти будуть використані на підтримку жертв сексуального насильства та допомогу правоохоронним органам у документуванні цих злочинів.

Читайте також: Канада надала Україні вже $5 мільярдів допомоги

Організація Alinea International, залучена до реформування Національної поліції у воєнному контексті, отримає 4,8 млн дол., а Німецькому фонду Маршалла США передадуть 3 млн дол.. на допомогу українським медіа та громадянському суспільству на звільнених територіях.

Решту коштів розподілять між програмою підтримки України ОБСЄ та організацією Жіночі ініціативи за гендерну справедливість.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Канади цього тижня здійснила неанонсований візит до України, зустрівшись із Володимиром Зеленським, Андрієм Єрмаком, Дмитром Кулебою, Віталієм Кличком та іншими очільниками держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-