Канада надала Україні вже $5 мільярдів допомоги

Канада надала Україні вже $5 мільярдів допомоги

Оновлено
Укрінформ
Канада вже надала на 5 мільярдів доларів військової, гуманітарної і фінансової допомоги українцям.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі на спільній з главою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для того, щоб допомогти українцям боротися за свободу, ми надали на 5 мільярдів доларів військової, гуманітарної, фінансової допомоги. Для того, щоб зробити тиск на путіна і його оточення максимальним, ми ввели 2 тисячі санкцій і продовжуємо певним чином впливати на світовій арені, щоб знищити російський режим на дипломатичному і політичному рівнях», - сказала вона.

Жолі також підкреслила, що для Канади немає іншого варіанта як перемога України, і країна продовжуватиме допомагати українцям після перемоги.

Міністр відзначила, що з Дмитром Кулебою вони обговорювали, як Канада може допомогти Україні зміцнити позиції на полі бою, а також пізніше - у майбутніх мирних переговорах.

Читайте також: Канада виділить іще $7,5 мільйона на розмінування території України

Окрім цього, міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі під час зустрічі з міністром закордонних справ Канади із головою ДСНС України Сергієм Круком запевнила, розмінування території України є одним з пріоритетів допомоги від канадського уряду.

Як повідомлялося, Канада минулого тижня оголосила, що передасть Україні чотири танки Leopard 2. Оттава також погодилася купити для України систему ППО NASAMS та 200 броньованих автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-