Україна одержить  від Японії $10 мільйонів на проєкти UNESCO - Джапарова

Україна одержить від Японії $10 мільйонів на проєкти UNESCO - Джапарова

Фото
Укрінформ
Уряд Японії через фонди ЮНЕСКО надасть Україні фінансову допомогу для реалізації проєкту Support for Ukraine in culture and education through UNESCO.

Про це у Фейсбуку повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

“У штаб-квартирі ЮНЕСКО під час зустрічі з заступником Гендиректорки ЮНЕСКО з питань Пріоритету Африки та зовнішніх зв'язків Фірміном Матоко підписала та передала Постійному представнику Японії при ЮНЕСКО Ацуюке Ойке лист-підтримки Ukrainian National Commission for UNESCO про виділення урядом Японії через фонди ЮНЕСКО фінансової допомоги для реалізації проєкту Support for Ukraine in culture and education through UNESCO”, - написала вона.

Проєкт націлений на підтримку та відновлення України у галузях культури, освіти та комунікацій та складається з трьох компонентів.

1. Реагування на надзвичайні ситуації щодо об’єктів всесвітньої спадщини та культурних цінностей: оцінка шкоди та захист. Бюджет - орієнтовно $4 млн. Очікується, що кошти будуть направлені на продовження реставраційних робіт Києво-Печерської лаври як частини об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО “Київ: Собор Св. Софії і прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська лавра”, а також відновлення історичного центру Чернігова, два собори якого внесені до Попереднього списку ЮНЕСКО.

2. Ментальне здоров’я та психологічна допомога. Бюджет – орієнтовно $3,4 млн. Проєкт націлений на зменшення негативних наслідків для психічного здоров'я школярів та надання їм психологічної та психосоціальної підтримки.

3. Підтримка журналістів. Бюджет – орієнтовно $1 млн. Реалізація проєкту має на меті сприяти безпеці журналістів в умовах війни.

Читайте також: Японія виділяє $170 мільйонів на відновлення інфраструктури України

“Вважаю, це дипломатичне досягнення ще одним практичним результатом реформи Нацкомісії України, яку ми нещодавно фіналізували”, - зазначила Джапарова.

Вона також висловила вдячність керівництву ЮНЕСКО та японській стороні за активну підтримку України у подоланні руйнівних наслідків російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-