Захисникам України передали конфісковану амуніцію і медикаменти на два мільйони

Захисникам України передали конфісковану амуніцію і медикаменти на два мільйони

Укрінформ
Правоохоронці передали Збройним силам України та Національній гвардії понад 3 тисячі конфіскованих кровоспинних засобів, більш як 200 розвантажувальних жилетів, плитоносок та бронепластин до них.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора згідно з ухвалою суду на потреби ЗСУ передано військову амуніцію та медикаменти на 2 млн грн. Це понад 3 тисячі кровоспинних засобів, більш як 200 розвантажувальних жилетів, плитоносок та бронепластин до них, а також шоломи, аптечки, пристрої нічного бачення та оптичні приціли”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, товари були ввезені в Україну за підробленими документами як гуманітарна допомога. Але військовим амуніцію не передали, а намагались реалізувати за гроші.

За результатами проведених слідчих дій під час обшуків приміщень у Київській області вилучено партію товару.

Наразі двом особам повідомлено про підозру.

Читайте також: Поліція передала військовим понад 300 тисяч пачок конфіскованих цигарок

Досудове розслідування за фактами ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом здійснює Бюро економічної безпеки, оперативний супровід - Служби безпеки України (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у січні Державне бюро розслідувань передало майже дев’ятсот бронепластин та балістичних шоломів Національній гвардії на 8 млн гривень, вилучених у межах досудового розслідування стосовно власників відомої мережі військових магазинів.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-