Верещук: Цьогоріч уряд активно займатиметься проблемами українців за кордоном

Верещук: Цьогоріч уряд активно займатиметься проблемами українців за кордоном

Укрінформ
Цього року уряд України буде активно займатися проблемами наших громадян, які опинилися за кордоном.

Про це під час виступу на Варшавській конференції заявила віцепрем'єр Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

«Якщо минулого року український уряд більше фокусувався на внутрішніх переселенцях, то цього року ми будемо також активно займатись проблемами українців за кордоном», - сказала урядовиця.

Вона подякувала країнам-партнерам, які прихистили мільйони українців під час війни. І висловила сподівання, що така підтримка не має послабнути, оскільки війна ще триває.

Читайте також: Війна росії проти України спричинила найбільшу хвилю біженців після Другої світової – ООН

На думку Верещук, вирішити актуальні проблеми українців за кордоном має уніфікація підходів до надання підтримки нашим співвітчизникам у різних країнах. Для цього слід налаштувати багатосторонню міжурядову координацію. Також важливою є мобілізація додаткових ресурсів міжнародних гуманітарних операторів саме на таку допомогу.

Крім того, віцепремʼєр закликала іноземні уряди звернути увагу на проблему медичного обслуговування українських шукачів прихистку.

Читайте також: Більшість біженців хочуть повернутися з Польщі до України - посол Зварич

Як повідомлялося, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, кількість українців, які зареєструвалися для тимчасового захисту в Європі, станом на 31 січня, становить 4 млн 823 тис. осіб.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-