Прем'єри країн Балтії на першій зустрічі цьогоріч обговорили допомогу Україні

Прем'єри країн Балтії на першій зустрічі цьогоріч обговорили допомогу Україні

Укрінформ
Глави урядів Латвії, Естонії й Литви у Таллінні на першій тристоронній зустрічі в цьому році обговорили подальшу допомогу Україні. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"росія чекає, що ми втомимося надавати підтримку Україні, тому треба продовжувати підтримувати Україну. Ми досягнемо миру лише тоді, коли Україна переможе імперіалістичну росію", - сказав прем'єр Латвії Кріш'яніс Каріньш, наголосивши на необхідності нагадування громадськості про те, що розслаблятися не можна і що три балтійські держави покажуть приклад, інвестуючи кошти на підтримку України.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас у свою чергу заявила, що підтримка України є важливим питанням для всіх, і закликала інші країни збільшити підтримку України, а також запевнила, що прем'єр-міністри країн Балтії підтримують створення міжнародного суду для розслідування військових злочинів та покарання російської агресії проти України.

Крім цього, глава уряду Литви Інгріда Шимоніте заявила, що необхідно продовжити тиск на росію, а також посилити санкції проти росії і країн, що з нею співпрацюють.

Вона додала, що для створення цього спецтрибуналу потрібна міжнародна підтримка.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €1 мільярд на швидке відновлення в Україні – фон дер Ляєн

Як повідомлялося, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про створення у Гаазі Міжнародного центру з розслідування злочину агресії в Україні, який працюватиме у координації з представниками України та Нідерландів, а також із європейськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-