Польща і країни Балтії обіцяють і надалі підтримувати Україну

Польща і країни Балтії обіцяють і надалі підтримувати Україну

Декларація
Укрінформ
Польща, Литва, Латвія та Естонія зобов’язалися й надалі надавати Україні політичну, військову та іншу підтримку.

Про це йдеться у спільній декларації про поглиблення співпраці між чотирма країнами в регіоні заради спільного відлякування агресора і посилення економічної співпраці, яку підписали у вівторок у Ризі глави МЗС Польщі та країн Балтії, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми хочемо ще раз звернути увагу на велике значення щодо продовження надання політичної, військової, фінансової підтримки та гуманітарної допомоги Україні”,- йдеться в декларації.

У ній зазначається, що з огляду спільне історичне минуле країни мають схоже бачення потенційних загроз, а відтак сповнені рішучості зміцнювати безпеку і захищати незалежність і територіальну цілісність країн.

“Ми разом створили ініціативи з протидії гібридним загрозам, забезпечення стримування та оборони, зміцнення безпеки кордонів та підтримки України, які успішно реалізовувалися в різних форматах і структурах, включаючи ЄС, НАТО та ООН”,- наголошується в декларації.

Читайте також: Польща обговорює постачання Україні літаків F-16 з партнерами по НАТО

Глави МЗС чотирьох країн зауважили в декларації, що у межах НАТО і ЄС вони переконані у необхідності посилення співпраці на політичному та практичному рівнях, щоб подвоїти зусилля щодо посилення стратегій колективного стримування та стійкості, а також сприяти економічному зростанню як у регіоні, так і за його межами.

Як повідомляв Укрінформ, близько 1,7 тисячі польських компаній хочуть взяти участь у відбудові України та відновленні експорту товарів та послуг до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-