Військові ЗСУ у Британії проходять навчання з мінної безпеки

Військові ЗСУ у Британії проходять навчання з мінної безпеки

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці Збройних сил України в рамках базової загальновійськової підготовки у Великій Британії під керівництвом канадських інструкторів опрацьовують питання мінної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це начальник штабу - заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі, оприлюднивши фото з навчань.

За словами Павлюка, “заняття відбуваються в межах базової загальновійськової підготовки під керівництвом інструкторів 1-го саперного полку 1-ї Канадської механізованої бригадної групи 3-ї Канадської дивізії Сухопутних військ Збройних сил Канади в рамках операції UNIFIER – UK”.

“Військовослужбовці Збройних сил Канади перебувають на території Великої Британії, щоб використати свій досвід і навчити українських новобранців поводженню зі зброєю, забезпечуючи їх оперативну готовність”, - зазначив заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Павлюк підкреслив, що “інженерна підготовка є важливою як з точки зору теорії, так й щодо практичного відпрацювання виявлення особливих ознак місць встановлення вибухонебезпечних предметів та правил використання інженерного щупа та способів виявлення розтяжок та ідентифікації мін-пасток”.

Читайте також: Франція розгляне можливість навчання українських пілотів

Як повідомляв Укрінформ, базова загальновійськова підготовка у Великій Британії була започаткована урядом цієї країни у 2022 році. Вона є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства щодо підтримки України в обсязі понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-