В Австрії продовжили на рік дозвіл на проживання для українських біженців

В Австрії продовжили на рік дозвіл на проживання для українських біженців

Укрінформ
Українці, які були змушені через війну залишити країну та приїхали до Австрії, мають право проживати в республіці до 4 березня 2024 року.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, відповідна поправка до постанови уряду щодо переміщених осіб була схвалена у понеділок головним комітетом Національної ради Австрії. 

Постанова була прийнята у березні 2022 року на виконання Директиви ЄС і спочатку надавала дозвіл на проживання громадянам України до 3 березня 2023 року, з продовженням кожних шість місяців. Поправку до неї було внесено з огляду на те, що у жовтні 2022 року Єврокомісія оголосила, що не пропонуватиме припинення дії директиви, яка передбачала тимчасовий захист для українців до 4 березня 2024 року.

Під час виступу у комітету федеральний міністр внутрішніх справ Австрії  Герхард Карнер повідомив, що в період з 24 лютого по 31 грудня 2022 року загалом в Австрії було зареєстровано 90 994 вимушених переселенців з України. Близько 66 тис. з них досі перебувають в Австрії, інші або повернулися додому, або виїхали до інших країн. 

У МВС Австрії оцінюють, що  близько половини українських переселенців хочуть залишитися в країні назавжди.

Читайте також: У Кракові для українців відкрили ще один центр оформлення документів

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Федеральний уряд Австрії продовжив дію тимчасовий захист для вимушених переселенців з України та право легально перебувати на території республіки до 4 березня 2024 року.

За міжнародними експертними оцінками понад 6,4 мільйона українців виїхало за кордон через війну. Близько 7,7 мільйона людей стали внутрішньо переміщеними особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-