Столтенберг закликав Південну Корею посилити військову підтримку України

Столтенберг закликав Південну Корею посилити військову підтримку України

Укрінформ
Південній Кореї слід посилити підтримку України, в тому числі розпочавши надання військової допомоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час перебування у Південній Кореї, пише Reuters.

Він подякував Сеулу за її невійськову допомогу Україну, але закликав робити більше, вказавши на “негайну потребу” у боєприпасах.

“Я закликаю Корейську Республіку продовжувати та посилити зусилля у питанні військової допомоги. Врешті-решт, це ваше рішення, але скажу, що кілька держав НАТО, які мали політику, що забороняла їм будь-коли надсилати зброю країнам у конфлікті, змінили цю політику зараз”, - сказав Столтенберг.

Читайте також: Генсек НАТО та президент Ізраїлю висловили підтримку Україні

До Південної Кореї генсек НАТО прибув у рамках свого азійського турне, яке включає також відвідування Японії. Мета візиту - зміцнити зв’язки із цими союзниками США на тлі війни в Україні та суперництва із Китаєм.

“Правда у тому, що якщо ми не хочемо, аби автократія й тиранія виграли, вони потребують озброєння”, - сказав Столтенберг, маючи на увазі Україну.

Своєю чергою президент Південної Кореї Юн Сок Йоль запевнив генсека НАТО у продовженні допомоги українському народу. 

“Президент Юн заявив, що продовжить виконувати всі можливі ролі у співпраці з міжнародним співтовариством, щоб допомогти українському народу”, - повідомила у письмовій заяві для преси старший секретар президента у справах преси Кім Ин Хе, яку цитує агентство Yonhap

Кім додала, що Столтенберг запросив Юна на саміт НАТО, запланований на липень у Литві.   

Читайте також: Столтенберг обговорив із прем'єром Швеції посилення підтримки України

Нагадаємо, за словами президента Південної Кореї, законодавство країни не дає змоги постачати озброєння державі, яка перебуває у стані збройного конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-