Франція у квітні передасть Україні другу мобільну ДНК-лабораторію – Колонна

Франція у квітні передасть Україні другу мобільну ДНК-лабораторію – Колонна

Укрінформ
Франція у квітні передасть Офісу Генерального прокурора України другу мобільну ДНК-лабораторію, призначену для виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях.

Про це заявила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на спільній з главою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Дуже важливо, щоб воєнні злочини (росії в Україні. – ред.) були покарані, тому ми допомагаємо українській юстиції розслідувати їх. У квітні Україні буде передана друга ДНК-лабораторія», - сказала Колонна.

Вона додала, що Франція продовжує співпрацю з Україною щодо спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії росії проти України і входить до основної групи зі створення спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії проти України. 

«Ми вважаємо, що паралельно з наявними міжнародними судовими інституціями важливо створити «гібридний» трибунал (спеціалізований суд, інтегрований в національну систему правосуддя України з міжнародними елементами – ред.)», - зазначила очільниця МЗС Франції.

Читайте також: Франція дає Україні €3 мільйони на ядерну безпеку

Як повідомлялося, Франція в липні минулого року передала  Офісу Генерального прокурора України мобільну лабораторію ДНК, призначену для виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях. Представники національної жандармерії Франції провели навчання десяти українських експертів щодо використання матеріалів та обладнання лабораторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-