Фінляндія прихистила 50 тисяч українців

Фінляндія прихистила 50 тисяч українців

Укрінформ
У Фінляндії отримали прихисток 50 тисяч українців, які втекли від розв’язаної росією війни.

Про це заявив Президент Фінляндії Саулі Нійністе на спільному з главою Української держави Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Раді, що можемо 50 тисяч українців прихистити у Фінляндії. Ми їх вітаємо, підтримуємо і сподіваємося, що вони вважають умови сприятливими та гідними», - сказав Нійністе.

Крім того, Президент Фінляндії згадав про останній пакет військової допомоги Україні, разом із яким загальна вартість військової підтримки сягнула близько 600 млн євро, а також про надані генератори та гуманітарну допомогу.

Читайте також: Бронетехніка для України: Зеленський обговорив із президентом Фінляндії створення платформи

Своєю чергою Володимир Зеленський подякував фінським партнерам за прихисток українських біженців і “тепле ставлення до наших людей”.

«Сьогодні, в час таких викликів, під час війни, таке тепле ставлення дійсно важливе. Це є одним із викликів для нашої держави: щоб поки йде ця війна, люди - жінки, діти, люди похилого віку - мали рівноправність у тих чи інших державах. Я високо це ціную, ми цього не забудемо», - підкреслив Президент України.

Читайте також: Фінляндія обговорює створення в Європі підрозділу танків Leopard для України

Як повідомлялося, Президент Фінляндії Саулі Нійністе 24 січня перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-