У Латвії торік пройшли лікування близько 130 українських військових

У Латвії торік пройшли лікування близько 130 українських військових

Ексклюзив
Укрінформ
До Латвії на лікування минулого року були доправлені близько 130 українських військових, їх приймають у RAKUS (Ризька східна університетська лікарня) та Національному реабілітаційному центрі «Вайварі».

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу у відділі комунікацій міністерства охорони здоров'я Латвії.

За даними RAKUS, у закладі лікувалися 43 українські військовослужбовці. Там поранені проходять необхідне обстеження, отримують консультації для подальшого лікування. Після загального огляду військовослужбовців оперують, вони проходять курс реабілітації, отримують необхідні медичні послуги.

У «Вайварі» курс реабілітації пройшли 89 українських військових і кілька цивільних. Поранені військовослужбовці проходили курс реабілітації після множинних травм, поєднаних з ураженням центральної нервової системи; ускладнених травм, розладів центральної нервової системи, ускладнених переломами кінцівок, ампутаціями. Вони проходили протезування та навчання користуванню ними.

Латвія планує продовжувати надавати допомогу пораненим військовим з України і в 2023 році. Співпраця між латвійськими та українськими медзакладами триває – оцінюється стан пацієнтів та організується необхідне лікування. Передбачається, що цього року в Латвії пройдуть лікування та реабілітацію 120 українців.

Читайте також: Голова парламенту Латвії відвідав Львівщину

Ризька східна клінічна університетська лікарня (RAKUS) — багатопрофільний медичний заклад, який надає широку діагностику та лікування, проводить науково-дослідницьку роботу, забезпечує підготовку молодих спеціалістів, організовує заходи для громадської освіти та оздоровлення.

НРЦ «Вайварі» є об'єктом державного значення для медичної реабілітації, охорони здоров'я та соціальної допомоги, освіти та науки. Це найбільший медичний заклад такого типу в Латвії. Одним з основних напрямків діяльності НРЦ «Вайварі» є медична реабілітація другого етапу. Медико-технічна та професійна база НРЦ «Вайварі» дає змогу надавати повний комплекс лікувальних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-