Голова парламенту Латвії відвідав Львівщину

Голова парламенту Латвії відвідав Львівщину

Укрінформ
У Львівській області перебуває делегація на чолі з головою Саейми Латвійської Республіки Едвардсом Смілтенсом.

Про це повідомляє голова Львівської ОДА Максим Козицький в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Подякував Латвії за неоціненну політичну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні з перших днів повномасштабної війни. Лише військової підтримки наші латвійські партнери надали на понад 300 млн євро, а це гаубиці, дрони, важливе обладнання для наших захисників.

Окремо дякую латвійським друзям за генератори, продукти харчування, медикаменти, медичне обладнання та іншу гуманітарну допомогу, яку вони доправили на Львівщину. Ми розподілили все це у місця масового проживання вимушених переселенців, школи, дитсадки і медзаклади області", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Спікер латвійського парламенту відвідав деокуповану Чернігівщину

За словами керівника Львівської ОДА, на зустрічі обговорили можливості для поглиблення співпраці Латвійської республіки та Львівської області: в інвестиційній сфері, агропромисловому секторі та галузі культури.

Йшлося і про перспективи залучення інвестиційних коштів з Латвії у розбудову житлових об’єктів для ВПО, а також в реконструкцію та ремонт медзакладів, адже Львівщина – єдина область, яка щодня приймає евакуаційні потяги, прибувають люди з епіцентрів бойових дій, відповідно суттєво зросла кількість жителів.

Це перший візит в Україну Смілтенса на посаді спікера Саейми Латвійської Республіки.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж кількох останніх днів латвійська делегація мала зустрічі з Президентом України, Прем’єр-міністром і Головою ВРУ. Відвідали Чернігівську область.

Фото Максим Козицький, ТГ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-