У Гаазі запустили трамвай на підтримку України

У Гаазі запустили трамвай на підтримку України

Фото
Укрінформ
У м.Гаазі (Нідерланди) відбулася церемонія офіційного запуску трамвая з українською символікою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, на трамвай нанесено інформацію про фандрейзингову платформу UNITED24. Також біля всіх дверей є QR-код, тож кожен охочий, заходячи в трамвай, може зробити пожертву, тим самим підтримавши Україну.

“Для мене і для всіх українців це має велике значення, щоб підтримка України залишалася основною темою на міжнародному порядку денному. Важливо, щоб міжнародна спільнота щодня усвідомлювала, що в серці Європи триває агресивна, жахлива війна росії проти України, і вони можуть допомогти Україні своїми щедрими донаціями. Цей трамвай є якраз таким креативним нагадуванням про важливість продовжувати підтримувати Україну в боротьбі проти агресора. Трамвай має українську символіку та відсилає безпосередньо до фандрайзингової платформи UNITED24, заснованої Президентом України Володимиром Зеленським. Це дає можливість кожному долучитися до допомоги України та до перемоги України”, - сказав посол України в Нідерландах Максим Кононенко під час офіційного відкриття.

Захід проходив у депо в Гаазі за підтримки HTM - компанії громадського транспорту в Нідерландах, яка керує трамваями та автобусами, зокрема в Гаазі, Рейсвейку, Делфті, Зотермері, Ватерінгені, Ноотдорпі. Планується, що трамвай з українською символікою курсуватиме в Гаазі шість-сім разів на день. Трамвай під №1 курсує між двома містами - Гаага та Делфт. Він проходить через їх центральні вулиці, а також зупиняється навпроти Міжнародного суду ООН у Гаазі.

“Місто миру та справедливості – Гаага, де також проходили міжнародні процеси, є дуже символічним. Тож я думаю, що це дуже важливо мати такий трамвай у Гаазі, бо всі зараз можуть бачити нагадування, що війна досі триває. Це не тільки ваша свобода, а це також наша свобода”, - підкреслив волонтер, меценат та куратор музею Бредіус в Гаазі Віллем Ян Хугстедер, який активно допомагав із запуском трамвая з українською символікою.

Він також розповів Укрінформу, що разом з однодумцями одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну об’єднали зусилля. Почали організовувати заходи на підтримку України.

Зокрема, було організовано акцію українського прапора в Гаазі, великий благодійний концерт, збір допомоги українським біженцям у Молдові, допомогу з житлом для українців, які тікали від війни у Нідерландах, доставку машин швидкої допомоги та медичного обладнання для українських лікарень, організовували виставки про війну в Україні, зокрема, українського фотографа Олександра Чекменьова.

Читайте також: Uber задонатив $1,5 мільйона через UNITED24

В усіх цих проєктах також брав участь партнер адвокатської компанії Van der Feltz advocaten у Гаазі Вільям Ван дер Верф, який долучився і до реалізації запуску трамвая з українською символікою.

“Я вивчав міжнародне право. І був час, коли ми були в ЄС дуже оптимістичні щодо майбутнього ЄС та міжнародного права. Тож було великим розчаруванням, коли минулого року росія вторглася в Україну. Тоді я вирішив дати сигнал підтримки українцям. Мій офіс по сусідству з посольством України в Гаазі. І це був перший захід на початку березня минулого року, коли ми мали символічну церемонію підняття українського та польського прапорів біля будівлі посольства Польщі в Нідерландах. Я бачив в очах усіх присутніх сльози. І це зачепило мене так сильно, що я вирішив допомагати як можу українському посольству. Потім були благодійні заходи, концерти, допомога біженцям”, - розповів Укрінформу адвокат.

Читайте також: Одна з найбільших креативних агенцій Британії розробила рекламну кампанію для UNITED24

Як повідомляв Укрінформ, у Вільнюсі на підтримку ініціативи United24 запустили синьо-жовті тролейбуси. У столиці Австрії з'явився трамвай з унікальним українським дизайном та QR-кодом рахунку підтримки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-