Швеція з 24 лютого надала Україні допомоги більш як на €900 мільйонів

Швеція з 24 лютого надала Україні допомоги більш як на €900 мільйонів

Укрінформ
Швеція після початку повномасштабної російської агресії суттєво збільшила надання Україні матеріальної, гуманітарної та військової допомоги, обсяг якої вже перевищив 900 мільйонів євро.

Про це сьогодні у Стокгольмі під час пресконференції заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстром, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Загальний обсяг допомоги Швеції для України з 24 лютого дорівнює 900 мільйонів євро. Нещодавно, у листопаді, ми оголосили рекордний пакет «зимової» допомоги. Ми також внесли 10 мільйонів євро в ініціативу «Зерно з України». ЄС і Швеція твердо стоять на підтримці України, щоб вона могла отримати перемогу у цій війні. Це також інвестиція в європейське безпекове середовище, що було фундаментально підірване внаслідок російської агресії», - зазначив шведський урядовець.

Читайте також: Євросоюз і його країни надали Україні допомогу у близько €50 мільярдів – Мішель

Він зауважив, що цього року Україна стане найбільшим отримувачам допомоги від Швеції у питаннях розвитку. Це є дуже чітким сигналом, що Швеція буде стояти поряд із Україною так довго, як це буде необхідним, сказав міністр.

За його словами, поряд із вже традиційною підтримкою реформ в Україні Швеція нарощує обсяги гуманітарної, макрофінансової та військової підтримки.

Як зазначив міністр, Швеція також долучатиметься до зусиль з відновлення України.

Читайте також: Німеччина передала гуманітарну допомогу львівським рятувальникам

«У цій новій ситуації ЄС не має інших варіантів, ніж розвинутися у більш сильного геополітичного гравця, зміцнити власну здатність приймати на себе більшу відповідальність за європейську безпеку. Для Швеції російська агресія проти Україна та підрив європейської безпеки призвели до фундаментальних змін у національній політиці безпеки, включаючи (подання на) входження до НАТО та суттєве збільшення оборонних витрат. Це є прямим наслідком цього нового геополітичного контексту», - наголосив Білльстром.

Як повідомлялося, Швеція з 1 січня розпочала піврічне головування у ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-