Через UNITED24 на охорону здоров'я залучили вже понад ₴1 мільярд - МОЗ

Через UNITED24 на охорону здоров'я залучили вже понад ₴1 мільярд - МОЗ

Укрінформ
Завдяки ініціативі UNITED24 для потреб системи охорони здоров'я України вже залучено понад мільярд гривень.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

«З початку роботи фандрейзингової платформи UNITED24, тобто з травня минулого року, для потреб охорони здоров’я залучено уже більш як 1 млрд грн. На зібрані кошти, за рішенням відповідної комісії з їх розподілу ДП «Медичні закупівлі України», закуплено понад 9000 одиниць медичного та іншого обладнання й транспорту», - сказала вона.

Зокрема, за словами заступниці міністра, закуплено 133 реанімобілі з устаткуванням для транспортування тяжкопоранених, 13 одиниць евакуаційного броньованого транспорту, 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень, 28 дитячих апаратів штучної вентиляції легень, 81 операційний стіл, 7954 апарати зовнішньої фіксації, 172 апарати вакуумної терапії ран, 22 рентгенівські установки із С-аркою, 83 наркозно-дихальні апарати, 4 операційні мікроскопи для нейрохірургії, а також 516 генераторів для медзакладів. Наразі закупівлі тривають.

Читайте також: Через UNITED24 для лікарень закупили понад 500 генераторів

Як зазначила Карчевич, медобладнання і транспорт спрямовуються до прифронтових регіонів, а також в області, активно залучені до надання медичної допомоги пораненим. Передаються кошти й на відбудову та модернізацію закладів охорони здоров’я, пошкоджених унаслідок бойових дій. Як приклад вона навела Чернігівську міську лікарню №3, яка отримала понад 5,4 млн грн на ремонт рентгенвідділення.

Окрім цього, за словами заступниці міністра, за час дії воєнного стану до України надійшло 10 500 тонн медичної гуманітарної допомоги на суму 12,8 млрд грн від більш як 30 країн, міжнародних та партнерських організацій, вітчизняного й іноземного бізнесу та безпосередньо від медичних закладів інших країн.

Читайте також: Марія Карчевич, заступниця глави МОЗ України з цифрового розвитку

Ця допомога розподіляється не тільки на заклади охорони здоровʼя підпорядкування МОЗ, а й на комунальні та відомчі заклади, підпорядковані структурам безпеки та оборони. У фокусі уваги, за словами Карчевич, і медзаклади регіонів, які прийняли багато внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-