Через UNITED24 для лікарень закупили понад 500 генераторів

Через UNITED24 для лікарень закупили понад 500 генераторів

Укрінформ
Завдяки UNITED24 для лікарень закупили понад 500 генераторів.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказала заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, передає Укрінформ.

"Якщо говорити про UNITED24, то в рамках цієї ініціативи вже закуплено 516 генераторів і ще триває залучення ресурсів та плануються наступні закупівлі. Тривають поставки генераторів різної потужності і за рахунок інших джерел та від міжнародних партнерів і благодійників", - сказала Карчевич.

Заступниця міністра зауважила, що базова потреба у генераторах у медзакладах закрита. Зараз збір іде на додаткову потребу.

Читайте також: За кошти, зібрані через UNITED24, закуплять понад 150 АЗФ та дев'ять апаратів ШВЛ

"Інакше кажучи, генераторів, які є в медзакладах, достатньо для забезпечення роботи операційних, реанімації, критичного медобладнання в умовах тривалих відключень світла. Враховуючи можливі негативні сценарії, потрібно бути готовими до тривалих блекаутів. Відповідно до того закладам доведеться до генераторів приєднувати й інші прилади, медобладнання, інші групи споживачів для освітлення, приготування їжі", - сказала Карчевич.

Також, за її словами, частина медзакладів, окрім генераторів, забезпечені станціями супутникового інтернету Starlink. За час війни передано для потреб медичної сфери понад 1000 таких станцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-