Нідерланди у 2023 році виділять на підтримку України €2,5 мільярда

Нідерланди у 2023 році виділять на підтримку України €2,5 мільярда

Укрінформ
Нідерланди наступного року виділять на підтримку України 2,5 млрд євро.

Про це повідомив у Твіттері прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, передає Укрінформ.

“Поки росія продовжує війну проти України, Нідерланди надаватимуть допомогу Україні - військову, гуманітарну і дипломатичну. Ми закладаємо на це 2,5 млрд євро на 2023 рік. Україна може покладатися на Нідерланди. Щойно підтвердив це у розмові з Президентом Володимиром Зеленським”, - написав Рютте.

Читайте також: Зеленський обговорив із Рютте реалізацію української формули миру

Президент Володимир Зеленський подякував за виділення 2,5 млрд євро допомоги.

Про це глава держави повідомив у Твіттері.

"Провів важливу розмову з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Подякував за рішення виділити €2,5 млрд на допомогу Україні в боротьбі з агресором. Цінуємо підтримку Нідерландів! Працюємо далі разом над зміцненням обороноздатності, енергетичної стійкості, відновленням критичної інфраструктури", - зазначив Зеленський.

Як розповіли в пресслужбі ОП, Зеленський і Рютте обмінялися думками щодо подальших кроків у реалізації української формули миру. Глава держави наголосив, що першим і ключовим практичним кроком на шляху її втілення буде проведення глобального саміту миру.

«Пропоную об’єднати зусилля наших команд, щоб зробити формулу миру реальністю», - сказав Зеленський.

Президент подякував за активну позицію Нідерландів у питанні відновлення справедливості щодо злочинів, скоєних росією в Україні.

«Цінуємо нещодавню резолюцію нідерландського парламенту щодо лідерської ролі Нідерландів у завданні відновлення справедливості», – зауважив він.

Зеленський окремо повідомив Рютте про ключові підсумки свого візиту до США.

Співрозмовники скоординували кроки на наступний рік для відсічі агресору та досягнення перемоги України.

Президент приділив особливу увагу першочерговим потребам нашої країни для досягнення українськими захисниками стратегічних цілей на полі бою.

Глава держави також поінформував про наслідки останніх російських атак на енергетичні об'єкти в Україні. Він подякував за оперативну допомогу Нідерландів із високовольтними трансформаторами та іншим обладнанням для відновлення роботи критичної інфраструктури.

Зеленський відзначив надзвичайну важливість подальшої допомоги з боку партнерів для стабілізації роботи української енергосистеми та проходження зимового періоду.

За даними ОП, до розмови також приєдналися: міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен та міністр зовнішньої торгівлі та співпраці заради розвитку Нідерландів Лісьє Схрейнемахер.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди вже надали Україні військову допомогу майже на 1 млрд євро.

Також Нідерланди нададуть Україні важку військову техніку. Загальна вартість чергового пакета допомоги становить 120 млн євро, з яких 45 млн євро призначається на танки Т-72.

Фото: Марк Рютте/Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-