Продовольча програма ООН вже надала українцям допомоги на $370 мільйонів

Продовольча програма ООН вже надала українцям допомоги на $370 мільйонів

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма ООН від початку повномасштабного вторгнення росії надала Україні 137 тисяч тонн продовольства та понад $370 мільйонів фінансової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Всесвітня продовольча програма (ВПП) – одна з найбільших гуманітарних агенцій ООН, яка активно допомагає українцям з перших днів війни. ВПП надає підтримку харчовими продуктами, а також має програму грошових виплат для внутрішньо переміщених осіб та інших уразливих категорій населення", - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, від початку війни ВПП доставила більш ніж 137 тисяч тонн продовольчої гуманітарної допомоги, переважно у важкодоступні й небезпечні прифронтові райони та на деокуповані території. Також ВПП виплатила грошову допомогу 2,2 млн українців на загальну суму понад 370 млн доларів.

Читайте також: Україна отримала понад $3 мільярди міжнародної допомоги на гуманітарні цілі

Зазначається, що майже всю продукцію ВПП закуповує в Україні та співпрацює з місцевими виробниками хліба. Значна частина продовольчої допомоги надходить у лікарні, дитячі будинки, інтернати, місця проживання переселенців.

Як повідомлялося, Мінреінтеграції разом зі Всесвітньою продовольчою програмою реалізують спільний гуманітарний проєкт із забезпечення продуктовими наборами маломобільних переселенців, яких евакуювали з небезпечних регіонів. Вже доставлено продукти для близько 5 тисяч громадян у майже 150 спеціалізованих установ. Проєкт триває і буде продовжений наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-