Україна отримала понад $3 мільярди міжнародної допомоги на гуманітарні цілі

Україна отримала понад $3 мільярди міжнародної допомоги на гуманітарні цілі

Укрінформ
Україна з початку повномасштабної війни отримала понад 3 млрд доларів міжнародної допомоги на гуманітарні цілі, що становить близько 75% від заявленої потреби.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило в Телеграмі.

“За даними Служби фінансового спостереження ООН (FTS), Україна отримала понад 3 млрд доларів США допомоги на гуманітарні цілі. Це становить близько 75% від заявленої потреби”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: До Херсона прибув гуманітарний вантаж від Фундації Олени Зеленської

Майже 40% фінансування надали Сполучені Штати Америки. Істотні внески також зробили Європейська комісія, Німеччина, Канада, Британський комітет з надзвичайних ситуацій і Японія.

Крім того, внески від 482 донорів із приватного сектору на гуманітарне реагування в Україні перевищили 1,6 млрд доларів.

Понад 1 млрд доларів з отриманих коштів були направлені на виплату грошової допомоги різним категоріям українців, які постраждали внаслідок війни. Ще 727 млн доларів спрямовані на продовольчу допомогу, 237 млн доларів – на проєкти з охорони здоровʼя. На забезпечення притулку для внутрішньо переміщених осіб і предмети першої потреби для них направлено 234 млн доларів.

Читайте також: Нідерланди даватимуть Україні військову та гуманітарну допомогу скільки потрібно - міністр оборони

За словами заступника Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй з гуманітарних питань Мартіна Гріффітса, наступного року ООН пропонує збільшити фінансування гуманітарних організацій в Україні до рекордних 5,7 млрд доларів. Це допоможе посилити відповідь на гуманітарну кризу в Україні, спричинену війною.

Мінреінтеграції реалізує спільні проєкти разом з UNHCR, OCHA, WFP, UNICEF, IOM, ICRC та іншими міжнародними гуманітарними операторами.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Україна отримала 200 млн євро грантових коштів від Німеччини для внутрішньо переміщених осіб.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-