Посол США в Нідерландах зустрілася з біженцями із України

Посол США в Нідерландах зустрілася з біженцями із України

Фото
Укрінформ
Пані посол США в Нідерландах Шефалі Раздан Дуггал зустрілася з українцями, які через війну були змушені покинути свої домівки і наразі проживають в будівлі колишньої Королівської консерваторії в Гаазі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У багатьох з вас є рідні, які служать в Збройних Силах України. Я хотіла б скористатися нагодою, щоб висловити своє глибоке захоплення та солідарність уряду США з жінками та чоловіками, які захищають Україну. США, а також наші союзники та партнери, такі як Нідерланди, будуть продовжувати підтримувати Україну в неспровокованій, несправедливій та незаконній війні росії, надаючи при цьому гуманітарну та економічну підтримку, щоб допомогти народу України пережити війну росії та стати ще сильнішим”, - сказала пані посол США в Королівстві Нідерланди Шефалі Раздан Дуггал в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Читайте також: Британія в ОБСЄ: путін може завершити війну, треба припинити атаки і вивести війська

Зустріч була дуже теплою та емоційною, адже кожен з присутніх українців розповідав про те, як повномасштабна війна росії назавжди змінила їхні життя. І не стримуючи сльози, ділилися своїми переживаннями за рідних, історіями, як росія перетворила їх – освічених та успішних в Україні людей - на біженців. А також подякували США та Нідерландам за підтримку і закликали продовжувати допомагати Україні, наближаючи перемогу.

Зокрема, серед присутніх були українські танцівники United Ukrainian Ballet, які створили тимчасову балетну резиденцію у Гаазі. Вже в лютому артисти балету поїдуть з концертною програмою в США.

Читайте також: Кожен наданий Україні зразок західної зброї контролюється партнерами - радник Данілова

У зустрічі також взяли участь представники Посольства України в Нідерландах.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Президент України Зеленський здійснив свій перший після російського повномасштабного вторгнення закордонний візит - до Сполучених Штатів.

Президент США Джо Байден оголосив у середу про виділення Україні військової допомоги в обсязі 1 млрд доларів.

Фото: Ірина Драбок та U.S. Embassy The Hague

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-