Британія в ОБСЄ: путін може завершити війну, треба припинити атаки і вивести війська

Британія в ОБСЄ: путін може завершити війну, треба припинити атаки і вивести війська

Укрінформ
Президент рф володимир путін завжди має можливість припинити війну в Україні, для цього йому просто треба наказати припинити атаки на українську територію та вивести з неї російські війська.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця посла Великої Британії при ОБСЄ Дейдре Браун під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Як ми вже заявляли багато разів – путін може закінчити цю війну. Він повинен негайно припинити атаки на цивільних осіб та цивільні об'єкти і вивести свої війська з України відповідно до Статуту ООН", - сказала Браун.

Вона запевнила, що до цього моменту Велика Британія і міжнародне співтовариство залишатимуться непохитними у своїй підтримці – "скільки б часу це не зайняло" – з метою забезпечення повного відновлення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Читайте також: США в ОБСЄ: путін не зацікавлений у дипломатії, а хоче паузи для переозброєння

Також британська дипломатка вказала на те, що у понеділок уряд Великої Британії пообіцяв надати Україні допомогу на суму, яка дорівнює або перевищує 2,3 млрд фунтів стерлінгів, які були надані цього року.

Як повідомлялося, Велика Британія залишається одним із найбільших постачальників військової допомоги Україні після повномасштабного вторгнення рф. Крім того, Британія надає можливості для підготовки українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-