Кожен наданий Україні зразок західної зброї контролюється партнерами - радник Данілова

Кожен наданий Україні зразок західної зброї контролюється партнерами - радник Данілова

Укрінформ
Україна спільно із США та Великою Британією використовують логістичне програмне забезпечення, що фіксує кожен зразок озброєння, який надходить від Заходу.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив радник секретаря Ради нацбезпеки і оборони, колишній перший заступник гендиректора ДК «Укроборонпром» Сергій Омельченко.

«Україна спільно із США та Великою Британією використовують логістичне програмне забезпечення, що фіксує кожен зразок озброєння, який надходить. Контролюються канали, якими надходить озброєння, місце, куди воно постачається, де зберігається та де використовується», – пояснив він.

Омельченко додав, що ЄС також створює механізми контролю за озброєнням, а Україною та партнерами дзеркально відслідковуються всі види озброєнь і боєприпасів, що надсилаються.

Читайте також: Роспроп продовжує вкиди фейків про продаж Україною західної зброї третім країнам

За словами радника секретаря РНБО, заяви росіян щодо продажу Україною західного озброєння – це чітко спрямована інформаційна операція.

«Цей наратив вони просувають уже не вперше, але підтверджень цієї інформації ще не було, а вона завжди спростовується», – наголосив він.

Як повідомлялося, речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що Сполучені Штати не отримали жодних підтверджень, що західна зброя, надана Україні як оборонна допомога, могла бути перенаправлена в треті країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-